Ανακαλύψτε τη Ναύπακτο

Καστρόπολη της Ναυπάκτου

Στον τόπο που συναντιούνται οι δύο θάλασσες, οι αρχαίοι Δωριείς οργάνωσαν το ναυπηγείο, δίνοντας το όνομα της, Ναύπακτος (Ναύς – πήγνυμι). Ένα μεγάλο κομμάτι της παλιάς πόλης περικλείεται σε δύο βραχίονες που ξεκινούν από την κορυφή του λόφου και φθάνουν μέχρι την θάλασσα, όπου σχηματίζουν το ξακουστό ενετικό λιμάνι σε σχήμα πετάλου, με τους δύο πύργους στο άνοιγμά του. Τέσσερα εγκάρσια τείχη σχηματίζουν από την κορυφή έως τη θάλασσα πέντε διαζώματα. Το κάστρο είναι επισκέψιμο στο μεγαλύτερο μέρος του. Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι συναντάμε τον Πύργο Μπότσαρη. Ένα κτίριο που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο με εκθέματα από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Μονή Αγ. Αυγουστίνου & Σεραφείμ Σαρώφ (Τρίκορφο)

Μόλις 18km από την Ναύπακτο (περίπου 30min) συναντάμε το επιβλητικό μοναστήρι στο Τρίκορφο Δωρίδας. Είναι το μοναδικό μοναστήρι παγκοσμίως που είναι αφιερωμένο στον θαυματουργό μεγάλο Ρώσο Άγιο Σεραφείμ του Σαρώφ. Είναι ξακουστό για το μεγαλύτερο καμπαναριό παγκοσμίως με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες.

Κοντινές παραλίες

Οι παραλίες της Ναυπάκτου (Γρίμποβο, Ψανή) χρόνια τώρα βραβεύονται με γαλάζιες σημαίες για τις υπηρεσίες που παρέχουν, αλλά και για την ποιότητα των νερών τους. Εναλλακτικά, με ορμητήριο την Ναύπακτο, σε λίγα λεπτά βρίσκεστε σε ένα πλήθος από παραλίες και γραφικά παραθαλάσσια χωριουδάκια. Σε μικρή απόσταση από την Ναύπακτο, συναντάμε τα πρώτα χωριά της Δωρίδας (Μοναστηράκι, Χιλιαδού, Σκάλωμα, Σεργούλα) όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο αλλά και το φαγητό σας. Από την άλλη πλευρά (της Αιτωλοακαρνανίας) σας περιμένουν οι παραλίες του Αντιρρίου και της Μακύνειας. Περίπου 20km μετά την Ναύπακτο συναντάμε το παραθαλάσσιο οικισμό Χάνια. Εκεί μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητό σας, να επιβιβαστείτε σε καΐκι (τακτικά δρομολόγια) και να επισκεφτείτε τα Τριζόνια. Το νησάκι αυτό είναι κατοικήσιμο και απέχει μόλις 500m από την ακτή. Είναι πανέμορφο, μπορείτε να το περπατήσετε από άκρη σε άκρη, αλλά και να γευτείτε φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες δίπλα στο γραφικό λιμανάκι του. Είναι μια μονοήμερη εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη…

Η Ορεινή Ναυπακτία

Μόλις 40km από την Ναύπακτο ο επισκέπτης αφήνεται στην ιδιαιτερότητα της Ορεινής Ναυπακτίας. Χωριά βυθισμένα στα έλατα. Ιστορικά σηματοδοτημένα μονοπάτια μέσα σε δάση, πλούσια χλωρίδα με ιδιαίτερη ποικιλία σε βότανα και αρωματικά φυτά, ποτάμια, καταρράκτες και λίμνες, τι άλλο να ζητήσει κάποιος; Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που… απογειώνεται μόλις τα χιόνια πέσουν, σκεπάσουν τις στέγες και στολίσουν το σκηνικό. Η Ορεινή Ναυπακτία είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις εναλλακτικές δραστηριότητες (rafting, ποδήλατο βουνού, πεζοπορία, ορειβασία, διαδρομές 4x4).

Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου είναι καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου, που συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.
Το μήκος της γέφυρας που στηρίζεται σε τέσσερις πυλώνες, ανέρχεται στα 2.280 μέτρα. 
Η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» διατηρεί επισκέψιμο εκθεσιακό χώρο, στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στον σταθμό διοδίων του Αντιρρίου. Δεκάδες επισκέπτες, τουρίστες ή και απλοί χρήστες της Γέφυρας περνούν τις πόρτες του κάθε μέρα, προκειμένου να δουν σε video wall την ιστορία της κατασκευής του Έργου, την εντυπωσιακή μακέτα, τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες, καθώς και την ιστορική έκθεση για τα δημόσια έργα της εποχής του «Χαρίλαου Τρικούπη», ο οποίος έδωσε το όνομά του στη Ζεύξη.
Ο χώρος διαθέτει πωλητήριο αναμνηστικών, ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο (Wi-Fi), καθώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για το κοινό. Οι οργανωμένες επισκέψεις γίνονται μέσω επαφής με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Γέφυρας στον αριθμό τηλεφώνου 26340-39010 & 39011.

Loading...